Shutterstock

Analyse Peen

Meer reuring op peenmarkt en daar stopt het ook

8 April 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Er gebeurt ten minste weer eens wat in de peen handel volgens verschillende handelaren. Druk is het zeker niet maar er komt wel iets meer handel los. De relatief grote voorraad die boven de markt hangt blijft echter parten spelen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De weken voor Pasen zijn traditioneel een periode waarin de vraag naar peen piekt. Deze week trok de vraag wel iets aan, maar volgens spoelers is er zeker geen sprake van een echte piek. Er wordt door verschillende bedrijven wel extra gedraaid vergeleken met de laatste weken. Maar als je het afzet tegen dezelfde periode in andere jaren mag dat eigenlijk geen naam hebben. Dat er wat meer activiteit is zorgt in elk geval wel voor een lichtpuntje op de markt.

Voorraad blijft een probleem
Voor de rest van seizoen zijn de verwachtingen minder optimistisch. Dit hele seizoen hangt er een grote voorraad peen boven de markt. Inmiddels is er om wat voor reden dan ook (gewoon verkocht en verwerkt, niet gerooid, het voer in) flink wat peen van de markt verdwenen. Maar de koelingen zijn nog niet leeg en uit Spanje en Italië is inmiddels volop nieuwe peen te krijgen. Er lijkt daarmee ruim voldoende peen voor de rest van dit seizoen. Het is best mogelijk dat er ergens nog een gaatje valt, maar de kans daarop wordt wel steeds kleiner.

De DCA Notering voor B-peen blijft onveranderd staan deze week op €6 tot €10 per 100 kilo. Kopers staan niet te dringen maar voor mooie partijen is wel belangstelling. Voor kisten waar circa 600 kilo peen uitgespoeld wordt, wordt ondanks de moeizame markt €10 betaald. Ook de DCA Indicatieprijs voor C-peen is gelijk aan vorige week gebleven op €7 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden