Agrifoto

Analyse Peen

Houdt opleving op de peenmarkt aan?

15 April 2022 - Jurphaas Lugtenburg - 6 reacties

Op de peenmarkt is weer wat meer leven in de brouwerij. Vooral begin deze week was er - in aanloop naar Pasen - meer te doen. Merken we daar ook wat van in de prijs?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Begin deze week was relatief veel vraag naar peen. Het écht druk noemen, is overdreven, maar verschillende spoelers zijn toch redelijk tevreden over de afgezette volumes. De goede vraag zette richting het einde van de week echter niet door. Orders voor bijvoorbeeld Polen stonden dinsdag geladen en enkele spoelers hadden niet veel werk om de rest van de week mee vol te maken. Overigens zijn er wel grote verschillen tussen de verwerkers en de bestemmingen waar ze voor draaien.

Notering geeft geen krimp
Ondanks de kleine opleving in de vraag, blijft de prijs een baken van stabiliteit. De DCA-notering voor B-peen komt uit op €6 tot €10 per 100 kilo. Dat is onveranderd ten opzichte van vorige week. De voorraad goede peen die boven de markt hangt, neemt wel af. Maar daar staat tegenover dat het aanbod van nieuwe peen uit Italië en Spanje Noord-Europa binnensijpelt. De DCA-notering voor C-peen blijft ook gelijk aan vorige week, op €6 tot €8 per 100 kilo.  

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden