Agrifoto

Analyse Peen

De peenhandel schakelt weer tandje terug

22 April 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De opleving van voor Pasen zet niet door. Het is weer aan de (te) rustige kant volgens verschillende spoelers. Het normale werk blijft wel aardig doorlopen, maar er komt weinig extra los.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een matige vraag naar peen speelt de markt al langere tijd parten en daar heeft Pasen helaas geen verandering in gebracht. En dat terwijl er nog flink wat peen moet worden afgezet volgens insiders. Voor de zeer goede peen zijn er nog wel mogelijkheden, maar voor de wat mindere partijen is het zoeken naar een koper. Peen aan de onderkant van het kwaliteitsspectrum kun je bijna niet meer kwijt voor de versmarkt volgens een spoeler.

Vraag
Manieren om de vraag naar peen te stimuleren zijn er nauwelijks. De prijs is het belangrijkste instrument, maar daar is de rek wel uit volgens handelaren. Al weken blijven de prijzen stabiel. Als je wat wil verhogen haken de klanten gelijk af volgens spoelers. Een klein voordeeltje van de matig prijzen is dat er door afnemers nog niet erg gezocht wordt naar vroege peen uit Zuid-Europa. Sporadisch komt er wat op de markt, maar het prijsverschil met de oude oogst is te groot en het kwaliteitsverschil te klein. De DCA Indiactieprijs voor B-peen blijft deze week gelijk aan vorige week op €6 tot €10 per 100 kilo. Ook de notering van de C-peen blijft gelijk met €6 tot €8 per 100 kilo. Voor zowel de B- als de C-peen geldt dat het grootste volume verhandeld wordt op het niveau van de onderste helft van de prijsrange.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden