Agrifoto

Analyse Peen

Vraag blijft het heikele punt op de peenmarkt

29 April 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Er is weinig handel in peen. Leek het voor de Pasen nog een beetje de goede kant op te gaan is nu bijna het tegenovergestelde aan de gang. Het vaste werk loopt door maar verder is het zoeken om aan de gang te blijven volgens verschillende spoelers.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het beeld tussen diverse spoelers en handelaren van peen wisselt een beetje, maar door de bank genomen lijkt het voor wat betreft orders de komende week rustiger dan de afgelopen weken. Nu kan dat beeld wel een beetje zijn vertekend. Deze week hadden we een dag minder door Koningsdag, vorige week door Pasen en de week daarvoor was Goede Vrijdag voor veel spoelers geen volledig werkdag. Als je dan nu net wat minder orders hebt en je moet ze over vijf in plaats van vier dagen uitsmeren.

Weinig vraag
De beperkte vraag naar peen is en blijft het grote probleem. Zeker nu de nieuwe oogst zich al aandient op de markt. Het seizoen dat we met oude peen kunnen draaien, is volgens de insiders hooguit een nog een week of zes. Er staat alleen nu nog te veel peen in de koeling. Peen met een verhaaltje is nauwelijks nog kwijt te raken. Maar ook voor goede peen staan kopers niet bepaald in de rij. De DCA-notering van B-peen blijft stabiel op €6 tot €10 per 100 kilo en voor C-peen op €6 tot €8 per 100 kilo. Je moet alleen wel geluk hebben een koper te vinden die ook daadwerkelijk ja durft te zeggen.

Klik hier voor de DCA-peennoteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden