BASF

Aangeboden door BASF

Duurwerking extra zekerheid tegen schimmels

6 Mei 2022

De bestrijding van bladschimmels in granen is de basis voor opbrengstzekerheid. Telers waarderen bij de vlagbladbespuiting de fungiciden met een lange duurwerking. Op basis van de nieuwe actieve stof Revysol komen verschillende nieuwe fungiciden beschikbaar met heel specifieke kenmerken.

Volgens technisch productadviseur Bert Westhoff van BASF is het nieuwe fungicide Revytrex daar een voorbeeld van. Het fungicide is geknipt voor de belangrijke T2-bespuiting in tarwe. "Bij de vlagbladbespuiting is de duurwerking van het fungicide een cruciale eigenschap. Je wilt de bovenste bladeren zo lang mogelijk beschermen tegen schimmels. Alleen dan kan het gewas optimaal presteren."

Superieur op septoria
De duurwerking van Revytrex is volgens Westhoff ongekend. De gehaltes van de actieve stoffen in dit fungicide zijn daar ook op afgestemd. En ook de formulering draagt een steentje bij. De actieve stof Revysol wordt vastgelegd in depots in de waslaag van het graan en komt wekenlang gedoseerd vrij. Op septoria is deze actieve stof echt superieur. Het pakt ook resistente stammen. En de effectiviteit wordt amper beïnvloed door de weersomstandigheden.

De tweede actieve stof in Revytrex is Xemium. Deze heeft zich in andere generatie graanfungiciden al ruimschoots bewezen met een goede werking tegen septoria en roesten. Doordat het Xemium molecuul zich kan aanpassen aan de celstructuren die het moet passeren, is het zeer snel bij de schimmel.

Hoge prestaties en praktisch toepasbaar
Revytrex heeft de afgelopen jaren overtuigend z'n meerwaarde aangetoond op proefvelden. Een meeropbrengst van 300 kilo per hectare ten opzichte van referentiemiddelen bevestigt dat. Ook het gebruiksgemak van dit fungicide is onderscheidend. Het is een kant en klaar vloeibaar product met een plezierige dosering van 1,5 l/ha. Recentelijk is ook de DRT-klasse aangepast naar 90%. Dat zal veel graantelers aanspreken.

Dit is Revytrex:

  • Voor een sterke duurwerking op T2 in tarwe
  • Superieur op septoria en goed op roesten
  • Kant en klaar vloeibaar product
  • Krachtig onder wisselende omstandigheden
Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief