Shutterstock

Analyse Peen

De peenmarkt zit in een vicieuze cirkel

13 Mei 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Te weinig vraag naar peen. Dat speelt de handel nog steeds parten. Je moet er flink achteraan om werk binnen te slepen en het moet allemaal scherp volgens verschillende insiders. En dat wordt eerder slechter dan beter.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het vaste werk loopt bij de meeste spoelers nog wel aardig door, maar verder is het duwen en trekken om wat gedaan te krijgen. Hoewel het niet vanzelf gaat is er voor goede peen uit de bewaring nog wel belangstelling. Dat komt mede doordat er relatief veel peen in de koeling staat die niet geweldig is. Peen met een vlekje of een ander kwaliteitsprobleem is eigenlijk niet meer kwijt te raken voor de consumptie. Die verdwijnt op het moment vooral in het voer. Voor de telers is dat een hard gelach omdat het inmiddels niet ongebruikelijk is zelfs een bijdrage te vragen aan de teler voor de afvoer van de peen.

Stabiel laag
De DCA Notering voor B-peen blijft ongewijzigd ten opzichte van vorige week op €6 tot €10 per 100 kilo. Ook de DCA Notering voor C-peen blijft gelijk op €7 per 100 kilo. Hoewel de noteringen gelijk blijven, geven verschillend handelaren wel aan dat de stemming verder onder druk komt te staan. Uiteindelijk moet de peen wel verkocht worden en zolang die vraag niet aantrekt, verandert de stemming ook niet.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden