Agrifoto

Analyse Peen

Het is wat de gek ervoor geeft in de peenhandel

3 Juni 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Het wil nog steeds niet erg vlotten op de peenmarkt. De vraag naar peen is onvoldoende om het grote aanbod weg te werken. Er zijn ook nog de nodige matige tot slechte partijen peen die boven de markt hangen. Dat helpt de stemming ook bepaald niet.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar peen is voor deze tijd van het jaar relatief goed. Vooral vanuit Oost-Europa blijft de vraag overeind. Dat is rond deze tijd weleens anders als er volop aanbod is van peen uit Zuid-Europa. De prijs speelt daarbij een belangrijke rol volgens insiders. Het moet allemaal scherp, maar dan hebben we ook wat te doen, zo zeggen verschillende spoelers. Bij de verwerkers die daar niet in meegaan, is het een stuk rustiger. Wel zijn spoelers scherp op de kwaliteit. Als je nu matige peen levert heb je zo de fragile vraag die er is de nek omgedraaid.

Markt verder onder druk
De DCA Notering B-Peen komt deze week uit op €5 per 100 kilo. De prijs loopt daarbij van €2 tot €8 per 100 kilo, waarbij op de bovenkant van de notering maar weinig handel gedaan wordt. Telers willen graag van de peen af en bij een beperkte vraag zet dat de prijzen verder onderdruk. De peenhandel is daardoor een echte kopersmarkt waarbij de afnemers de prijzen dicteren.

Toelichtingen op peennotering van DCA Markets

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox