Shutterstock

Analyse Peen

Peenmarkt zwabbert alle kanten op

17 Juni 2022 - Jurphaas Lugtenburg - 2 reacties

Het nieuwe peen seizoen zit er aan te komen maar de oude peen is nog niet weggewerkt. Dat zorgt voor flink wat druk op de markt. Een klein gelukje voor zo ver je daarvan kan spreken is dat de vraag naar oude peen nog wel redelijk overeind blijft.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De stemming op de markt is onder de meeste handelaren en spoelers bedrukt. Hoewel er nog vraag blijft naar peen uit de bewaring, loopt het allemaal niet vanzelf. Veel spoelers hebben nog voorraad en proberen die zoveel mogelijk weg te werken. Er wordt wel peen bijgekocht maar de eigen peen blijft toch wel de hoofdmoot van wat ze op het moment draaien. "Voor de telers die nu verkopen en voor onze eigen voorraad moet er op het moment gewoon dik geld bij", aldus een spoeler. "Maar we kunnen de peen gelukkig nog wel kwijt. Als ze het voer in moet, heb je geluk als ze gratis wordt opgehaald."

Geen peil op te trekken
De prijzen voor peen schieten alle kanten op. De meeste telers willen graag van de peen af en nemen al gauw genoegen met een bod. Aan de andere kant zit er af en toe een spoeler tussen die toch mis heeft gerekend met kwaliteit. Die willen nog wel wat meer geven voor zeer goede peen. Deze factoren samen met een beperkt aantal transacties maakt het lastig een goede afspiegeling van de markt te geven. De DCA-notering voor B-peen blijft gelijk aan vorige week op €2 tot €7 per 100 kilo, met daarbij verscheidene uitschieters zowel naar boven als beneden.

Toelichtingen op peennotering van DCA Markets

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden