Agrifoto

Analyse Aardappelmarkt

Race om aardappelen oude oogst nog niet gelopen

13 Juli 2022 - 3 reacties

Wie dacht dat de handel in oude oogst fritesaardappelen ter ziele was, komt vandaag de dag bedrogen uit. Begin deze week lijkt de bezemwagen echt van stal te zijn gehaald. Wat voor stof doet dat opwaaien?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in oude oogst fritesaardappelen leek voor de resterende tijd van dit seizoen begraven. De prijzen waren als fors gedaald, wat zichtbaar werd in de noteringen. Telers die het wachten beu waren moesten genoegen nemen met prijzen tussen €12,50 en €15 per 100 kilo.

Bijzonder was dat begin deze week er weer werd geïnventariseerd hoeveel aardappelen er nog in bewaring lagen, wachtend op een afnemer. In eerste instantie leken de mogelijke biedingen te blijven hangen in genoemde prijsrange.

Sprong omhoog
In de loop van dinsdag kwamen de eerste meldingen van telers die eerst een bieding van €12,50 mochten overwegen. In de loop van dinsdagmiddag werd dat niveau opgetrokken naar €17,50. Deze forse stijging maakte duidelijk dat er mogelijk nog meer te halen zou zijn en zo werden woensdag partijen vastgelegd voor €20. Voor meerdere rassen (Fontane, Markies en Agria) zijn er transacties gedaan op €20, waardoor er van ras onderscheid geen sprake meer is. Daarmee is de fysieke markt weer terug op het niveau van de tweede helft van mei.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden