Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Suikerbietencampagne van start na goed groeiseizoen

13 September 2022 - Jesse Torringa - 14 reacties

De suikerbietencampagne is vandaag 13 september officieel van start gegaan bij Cosun Beet Company. Deze campagne moet een bovengemiddelde bietenopbrengst verwerkt worden vanwege het goede groeiseizoen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vandaag zijn de twee suikerfabrieken in Dinteloord en Groningen weer gestart met de verwerking van suikerbieten. Naar verwachting gaat de verwerking door tot 24 januari, waardoor de bietencampagne in totaal negentien weken gaat duren. 

Topopbrengst te verwerken
Met de goede opbrengsten en een areaal dat licht is toegenomen tot 83.500 hectare verwacht Cosun Beet Company in totaal 6% meer suiker te produceren dan het vijfjarig gemiddelde. In totaal schat de suikerproducent de gemiddelde opbrengst op 88 ton bieten met een suikeropbrengst van 14,8 ton per hectare. Het bedrijf noemt het een goed groeiseizoen tot de droogte eind juli zich liet gelden. Die heeft de verwachtte opbrengst wat getemperd. Sommige percelen hebben het zwaar te verduren gehad door de droogte en hitte. Afhankelijk van wat er de komende maanden nog gaat gebeuren in het veld kan deze verwachting nog worden bijgesteld.

Verder meldt de suikerproducent dat het dit jaar meer suikerbieten gaat transporteren naar de suikerfabriek. Een groot deel van de suikerbieten in Zuid-Limburg moet per schip in plaats van vrachtwagen de suikerfabriek in Dinteloord bereiken. Dit jaar gaat dat om 300.000 ton suikerbieten, zo'n 20% meer dan vorig seizoen. Daarmee bespaart het bedrijf op vrachtverkeer en de CO2-uitstoot, licht het toe. 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden