Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Suikergehalte neemt toe en is bovengemiddeld

14 Oktober 2022 - Jesse Torringa

Het suikergehalte is toegenomen in de 4e week van de suikerbietencampagne en komt uit op 16,4%. Het tarrapercentage blijft gelijk vergeleken vorige week meldt Cosun Beet Company.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vanwege de gunstige omstandigheden met zonnig en droog weer overdag en koudere nachten is het suikergehalte toegenomen van 16,2% naar 16,4% in week 40, wat bovengemiddeld is. Volgens de recentste cijfers stegen de gehaltes in de meeste regio's, maar worden de hoogste gehaltes in het noorden gehaald. Zo is het suikergehalte op de Groningse en Friese klei 17% of hoger. In het zuiden stegen bepaalde regio's met bijna een heel procent, zoals in Zuid-Beveland van 15,9% naar 16,8%. Gemiddeld liggen de suikergehaltes daar lager tussen de 15,5% en 16,5%.

Het tarrapercentage is onveranderd gebleven met vorige week en blijft gemiddeld op 9,8%. De verschillen lopen op van 6,6% in de Achterhoek tot 12,3% in de Hoeksche Waard, waarbij het zuiden van Nederland boven het landelijk gemiddelde ligt. Dat heeft te maken met grotere hoeveelheid neerslag die er gevallen was. De winbaarheidsindex is met 90,4% stabiel gebleven.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden