Shutterstock

Analyse biologisch

Aan vertrouwen geen gebrek op de bio-markten

27 Oktober 2022 - Jesse Torringa

Aan vertrouwen op de biologische markten ligt het niet, maar tot handel leidt dit nauwelijks. Er is weinig actie, toch houden de prijzen redelijk stand. Alleen aan de bovenkant levert de peenmarkt licht in.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Gezien de handel gebeurt er weinig bij de biologische aardappelen. Het werk verloopt net als de afgelopen tijd rustig en er is maar weinig vraag. Echter is het aanbod ook zo. De teler is rustiger en voelt op dit moment weinig druk of noodzaak om zaken te doen. Het nerveuze van de afgelopen tijd is er redelijk af. Toch lijkt de indicatieprijs voorlopig niet richting een niveau te gaan dat begint met een 5, waar velen wel op wachten. De DCA-Indicatieprijs voor biologische aardappelen doet aan de bovenkant een stapje terug en komt uit op €37 tot €42 per 100 kilo.

Zo rustig als het bij de aardappelen is, zo is dat ook bij de biologische uien. Er is tot op heden maar weinig vastgelegd en ook nu gebeurt dat niet tot nauwelijks. Importeurs reageren afwachtend, hoewel te merken is dat zij nieuwsgierig zijn naar de uien. De teler wordt er in ieder geval niet nerveus van. De DCA-Indicatieprijs voor biologische uien blijft ongewijzigd en komt uit op €30 tot €33 per 100 kilo.

Gezonde vraag peen
Biologische peen doet dit seizoen zo nu en dan kleine stapjes omhoog in prijs, maar deze week niet. Er is gezonde vraag en aanbod naar peen en het is zeker dat de kilo's per hectare simpelweg minder zijn dan eerder werd verwacht. De teler voelt daarom vertrouwen, er wordt dan ook voorzichtig geïnformeerd naar het bewaarseizoen. Telers lijken het bewaarseizoen een kans te geven ondanks de bewaarkosten. Tot spectaculaire prijzen leidt dat tot op heden niet. De DCA-Indicatieprijs voor biologische peen doet aan de bovenkant een klein stapje terug en komt uit op €37 tot €42 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox