Shutterstock

Analyse biologisch

Prijs biologische uien lift mee met gangbaar

24 November 2022 - Jesse Torringa

De situatie op de biologische markten blijft vrijwel gelijk aan andere weken. Alleen bij de biologische uienmarkt is er wat aan het veranderen. De prijs van gangbare uien zorgt voor een stevigere bodemprijs bij de biologische uien.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Van de afzet moet de biologische uienmarkt het niet hebben. De vraag is zeer beperkt en alleen het vaste werk loopt rustig door. Animo uit het buitenland is er nauwelijks en daar lijkt de komende tijd ook niet veel verandering in te komen. Voor de lange termijn worden de kaarten opnieuw geschud wat betreft de vraag naar bio uien. De verwachting is dat er in Europa simpelweg minder beschikbaar is door een lagere oogst.

Wat betreft de prijs is het een stuk positiever. Die gaat erop vooruit vergeleken met afgelopen weken. Gangbare uien liggen dit seizoen dichtbij biologische uien. Nu de gangbare uien in prijs stijgen liften de biologische uien daarin mee. De DCA-indicatieprijs voor biologische uien stijgt en komt uit op gemiddeld €34 per 100 kilo.

Bio aardappelen ongewijzigd
De situatie op de biologische aardappelmarkt is ongewijzigd in vergelijking met voorgaande weken. De afzet is ondermaats en er gaat maar weinig product naar het buitenland. Anderzijds is er ook weinig aanbod, maar de nervositeit bij een deel van de telers lijkt toe te nemen. De DCA-Indicatieprijs voor biologische aardappelen daalt deze week alleen aan de onderkant met €1 per 100 kilo. Daarmee komt de notering uit op €34 tot €39 per 100 kilo.

Bio peen
De vraag naar biologische peen is op dit moment rustiger dan eerder dit seizoen. De opbrengsten lijken - in tegenstelling tot eerder dit seizoen – hoger uit te vallen dan werd verwacht. Er is dus interesse voor peen in de bewaring. Biologische peen blijft goed aan de prijs, maar daardoor is het ook lastig om een stap naar boven te maken. De DCA-Indicatie prijs voor biologische peen blijft daarom gelijk en komt uit op €38 tot €40 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden