Shutterstock

Analyse Peen

De peenmarkt blinkt uit in stilte

25 November 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Er zit weinig leven in de peen handel. Het seizoen voor de af land peen gaat richting het einde maar zit er nog niet op. Daarnaast is het in de export erg rustig en dat doet de kooplust geen goed.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Telers zijn een heel eind met de oogst van peen en de meeste percelen die nu nog vast staan hebben al een bestemming. De vraag naar Nederlandse peen uit het buitenland valt tegen volgens verschillende spoelers en handelaren. Er gaat wat weg naar Duitsland en de Belgen roeren zich met name in het zuidwesten van Nederland. In Oost-Europa wordt nog volop met de eigen oogst gewerkt en de kopers daar vinden de Nederlandse peen te duur.

Op de peenmarkt is het momenteel wat de gek ervoor geeft. Goede peen voor directe verwerking wordt heel weinig verhandeld. De meeste spoelers hebben voldoende werkvoorraad en de vraag naar gespoelde peen is ook niet van dien aard dat ze moeten bijkopen. Er wordt wat geschoven om de koeling vol te krijgen en er worden her en der wat proefvrachten gedaan. Het is lastig om aan de hand daarvan een realistische prijsniveau voor de markt te schetsen. De DCA-notering voor b-peen komt desondanks uit op €18 per 100 kilo. De range loopt daarbij van €16 tot €20. Voor zover er handel is, gebeuren de meeste zaken richting de bovenkant van de notering. De DCA-notering voor c-peen blijft onveranderd op €21 per 100 kilo.

Een overzicht van de peennoteringen van DCA Markets vind je hier.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden