Nieuws gewasbescherming

Corteva zet met overname Stoller in op biologicals

1 December 2022 - Jesse Torringa

Gewasbeschermingsproducent en zaadbedrijf Corteva Agriscience neemt officieel het Amerikaanse Stoller Group over, één van de grootste onafhankelijke producenten van biologische middelen. Met de overname versterkt Corteva zijn toewijding aan boeren op het gebied van biologische gewasbescherming.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De overname van de in Houston gevestigde Stoller Group werd gisteren (30 november) bekendgemaakt. Het multinationale bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de leidende bedrijven op het gebied van biologicals (biologische middelen en gewasversterkende producten). Met de overname wil Corteva de activiteiten op het gebied van biologische gewasbeschermingsmiddelen uitbreiden en één van de grootste spelers in dit segment worden. Naar verwachting zullen biologische middelen tegen 2035 ongeveer 25% van de totale gewasbeschermingsmarkt vertegenwoordigen.

De overname van Stoller is voor Corteva overigens niet de eerste dit jaar in dit segment van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Eerder kondigde het bedrijf al de overname aan van het Spaanse Symborg, een bedrijf dat actief is op het gebied van biotechnologie in de landbouw. Corteva geeft aan dat beide bedrijven als één onderdeel gaan functioneren.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden