Shutterstock

Analyse biologisch

Biologische markt lijkt op Nederlands elftal

1 December 2022 - Jesse Torringa

De biologische markten lopen wat stroef en in dat opzicht heeft het wel wat weg van het Nederlands elftal: Er wordt resultaat behaald maar vanzelf gaat het alles behalve.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met de afzet heeft het niet te maken bij de biologische uien maar toch laat de prijs - net als vorige week - weer een plusje zien. De biologische uien liften mee op de prijs van de gangbare uien die opnieuw gestegen zijn in prijs. Gezien de afzet en interesse in het product is er vrijwel niets veranderd vergeleken met eerdere weken en dat lijkt voorlopig zo te blijven. Door de prijsstijging van gangbare uien doet de DCA-Indicatieprijs deze week ook een stapje omhoog. De DCA-indicatieprijs voor biologische uien stijgt en komt uit op gemiddeld €37 per 100 kilo.

De biologische aardappelmarkt staat door de stroeve afzet onder druk. De interesse van over de grenzen is minimaal en momenteel wordt er minder afgenomen dan normaal gesproken het geval is rond deze tijd van het jaar. Alleen het vaste werk dat is afgesproken gaat door. Voor de rest zit er geen progressie in de markt, die de afgelopen weken ook al tegenviel. De DCA-Indicatieprijs voor biologische aardappelen daalt deze week opnieuw met €1 per 100 kilo. Daarmee komt de notering uit op €33 tot €38 per 100 kilo.

Peen weer gelijk
Het rooiseizoen voor biologische peen is zo goed als afgelopen en daarmee lijken we definitief over te gaan naar alleen peen uit de bewaring. De vraag naar het product nam de afgelopen tijd wat af naarmate het rooiseizoen ten einde liep, maar insiders melden dat er veel interesse wordt getoond. De prijs is vasthoudend en daarmee blijft de DCA-Indicatie prijs voor biologische peen gelijk en komt uit op €38 tot €40 per 100 kilo. 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox