Agrifoto

Analyse Peen

Peenmarkt zit in de houdgreep

2 December 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De peenmarkt is moeilijk te peilen op het moment. De spoelers die het vooral van de export moeten hebben, hebben het rustig. Telers zitten ondertussen behoorlijk vast in het zadel en zakken niet met de prijzen. Dat maakt dat er maar weinig handel is.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Belgische en Duitse spoelers doen bij tijd en wijle best wat zaken op de Nederlandse  markt. Het gaat daarbij volgens insiders niet om heel grote hoeveelheden, maar het brengt wat reuring in een verder tamme markt. Verschillende spoelers melden dat er voor de export richting Oost-Europa heel weinig te doen is. De Nederlandse peen is gewoon te duur als je het afzet tegen lokaal product. Het vaste werk voor de supermarkten loopt normaal door, maar verder is er niet veel te beleven op de peenmarkt.

Reëel 
Een notering samenstellen die een reële afspiegeling van de markt weergeeft is ook deze week weer een uitdaging. In de eerste plaats is er weinig handel en verder lopen zaken als bijvoorbeeld proefvrachten, aan contracten gerelateerde afspraken, af land, op termijn uitbewaring en partijen die eigenlijk niet in klasse I vallen door elkaar. De DCA-notering b-peen komt deze week uit op €19 per 100 kilo. Dat is een stijging van €1 ten opzichte van vorige week. De range loopt daarbij van €18 tot €20. In de praktijk is er alleen niet veel veranderd. Vorige week werd ook al de meeste handel op de bovenkant van de notering gedaan, alleen nu zitten er geen transacties meer tussen die onder de €18 blijven. Het aanbod van grove peen houdt nog steeds niet over. De DCA-notering voor c-peen blijft dan ook onveranderd op €21 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden