Eigen foto

Analyse Biologisch

Afzet blijft minimaal op biologische markten

8 December 2022 - Jesse Torringa

De vraag naar biologische uien is minimaal maar toch gaat de prijs er flink op vooruit vergeleken afgelopen week. Ook biologische peen zit stevig in het zadel als het om prijs gaat.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biologische markten moeten het op dit moment nog niet van de afzet hebben, maar toch verschuiven sommige prijzen opwaarts. Biologische uien liften mee op de prijs van gangbare uien, die afgelopen week opnieuw zijn gestegen. Wat betreft de afzet van biologische uien is het zeer rustig. Alleen het vaste werk gaat door voor de binnenlandse consumptie. Door de prijsstijging van gangbare uien doet de DCA-Indicatieprijs deze week opnieuw een stapje omhoog met €3 per 100 kilo. De DCA-indicatieprijs voor biologische uien komt voor zowel op fijne als grove sortering uit op €40 per 100 kilo.

Peen stijgt licht
Bij de biologische peen verloopt het ook rustig op dit moment, er wordt wel interesse getoond. Er wordt overgegaan naar product uit bewaring en daar moet gewoon meer voor betaald worden. Gezien de prijs die al weken stabiel is, nemen telers niet genoegen met minder. Zowel bij de handel als bij de teler is er vertrouwen. Deze week gaat de DCA-indicatie prijs voor biologische peen licht omhoog, de gemiddelde prijs is €40 per 100 kilo.

De biologische aardappelmarkt blijft in vergelijking met vorige week onveranderd. Zowel de vraag naar de aardappelen als het aanbod van de teler is laag. Momenteel worden er mindere partijen tegen lagere prijzen verkocht, maar er is geen sprake van een groot volume dat boven de markt hangt. De DCA-indicatieprijs voor biologische aardappelen blijft gelijk met vorige week en komt uit op €33 tot €38 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden