Shutterstock

Analyse Peen

Peenmarkt zonder vuurwerk het jaar uit

30 December 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De peenmarkt gaat zonder vuurwerk het jaar uit. Telers met goede peen in de koeling wachten rustig af. Spoelers die veel op Oost-Europa doen merken dat er maar beperkt vraag is op het moment. Op zich past dat ook wel bij deze week tussen kerst en oud en nieuw.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In echt goede peen is nauwelijks handel op het moment. Telers hebben de kosten voor rooien en koeling gemaakt en houden nu de deur dicht in de verwachting dat de prijzen later dit seizoen stijgen. Wat er op de markt komt, zijn meestal partijen uit de koeling die aan de onderkant van klasse I zitten of slechter. Ook zijn er nog wat laatste schuurpartijen die boven de markt hangen. Voor peen met een vlekje zijn kopers te vinden, mits de prijs klopt. Dergelijke gebreken zijn uit te sorteren. Voor schuurpeen waar de kleur af is, zijn nauwelijks nog kopers te vinden.

Stroef
De handel is peen blijft vrij stroef. Telers met peen die achteruitloop in kwaliteit willen er wel vanaf en zijn bereid om te zakken. Voor partijen peen die in klasse I vallen worden door telers bedragen genoemd van €180 tot €200 per kist. Dat is gelijk aan vorige week. Voor klasse II gaat de prijs richting €140 per kist en voor de mindere peen wordt een kiloprijs afgesproken. De DCA-notering voor zowel de b- als c-peen blijft gelijk aan vorige week op €28 tot €30 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden