AgroExact

Aangeboden door AgroExact

Minder onnodig rijden, meer werkbare uren

25 Januari 2023

We spreken akkerbouwers Sybren Anema, Michael Schippers, Johannes Straver en Marijn Vermue ieder op hun eigen boerderij. Ze begonnen met de metingen van AgroExact in 2019, 2020 en 2021. Hoewel hun areaal en teeltomstandigheden flink van elkaar verschillen, zijn ze het over één ding eens: gebruikmaken van de metingen uit het meetnetwerk van AgroExact levert veel tijd en gemak op.

"Eigenlijk gebruik ik het vaker dan ik bij voorbaat had verwacht", zegt Marijn Vermue eerlijk. "Voor percelen op afstand is het altijd lastig of de grond bijvoorbeeld al geschikt is voor de bodemherbiciden. Vroeger gingen we dan altijd eerst even kijken, dan terug naar de boerderij om vervolgens pas aan de slag te gaan. Nu kijk ik gewoon op mijn telefoon om te zien hoeveel het heeft geregend."

Schippers komt met eenzelfde voorbeeld: "De metingen uit de weerstations en regenmeters zijn voor mij een houvast bij allerlei werkzaamheden, zoals bespuitingen of grondbewerkingen. We zijn afhankelijk van het weer, als je meet, weet je wat er gebeurt. Dat levert veel werkzame uren op. Anders was je eerst een ronde aan het rijden om te kijken bij welke percelen je aan de slag kunt."

De metingen van AgroExact zijn te bezoeken via pc en telefoon via de app. "Tegenwoordig haal ik alle informatie uit mijn telefoon, heel overzichtelijk", aldus Vermue. Anema: "Een eigen meetstation is bovendien nog altijd preciezer dan het algemene beeld op een andere app. Nu weet ik precies of het 3 of 10 millimeter heeft geregend, en dat kan net verschil zijn tussen wel of niet aan de slag." Johannes Straver: "'Tussen de meest verafgelegen percelen zit ongeveer dertig kilometer. Dan kun je op één perceel een weerstation hebben, maar dan weet je nog niks. Tien kilometer verderop kan de situatie heel anders zijn. En als je er overal zelf eentje moet zetten, is het nogal een investering. Nu doen we het samen met andere akkerbouwers en AgroExact regelt dit."

Op Noord-Beveland, waar Schippers boert, staan overal op het eiland inmiddels meetpunten. "Hiervoor belden anderen aan de andere kant van het eiland die hier ook grond hebben mij op om te vragen wat de omstandigheden waren." Doordat zij nu ook gebruik maken van de applicatie en hierbij een eigen meetpunt ontvingen, is dat voor Schippers nu waarschijnlijk verleden tijd.

Meer informatie over de oplossing van AgroExact? Klik hier voor een overzicht.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden