Shutterstock

Analyse Peen

Telers en spoelers leven in parallel universum

3 Februari 2023 - Jurphaas Lugtenburg - 2 reacties

Telers en spoelers zijn op dezelfde peenmarkt actief maar tussen hoe ze de markt beleven is een verschil van dag en nacht. Sommige telers hebben het idee dat er volop gespoeld wordt en dat er een vragende markt is. Verschillende spoelers merken ondertussen op de het allemaal maar heel gewoontjes is.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor de export richting Oost-Europa is de Nederlandse peen net te duur voor het mooie volgens verschillende spoelers en handelaren. De loop wil er daarom maar niet in komen. Verschillende spoelers geven aan maar weinig werk te hebben. "Er zou wat moeten gebeuren om de handel goed aan de gang te krijgen. Als het treintje eenmaal rijdt komt de prijs vanzelf wel", aldus een spoeler.

Weinig transacties
De handel in peen voor directe levering is rustig. Wat er aan zaken gedaan wordt zit veelal aan de onderkant van de notering. Alleen de zeer goede peen gaat voor specifiek klanten zit op de bovenkant van de notering. De DCA notering voor b-peen komt deze week uit op gemiddeld €28 per 100 kilo. Dat is een stijging van €0,50 ten opzichte van vorige week. Zowel de onderkant als de bovenkant zijn wat opgerekt. Ook de DCA notering voor c-peen heeft een stapje onhoog gezet en komt nu uit op €29 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden