Shutterstock

Analyse biologisch

Interesse in biologische peen blijft toenemen

16 Februari 2023 - Jesse Torringa - 1 reactie

Wie nog vrij is met zijn partij biologische peen kan een hogere prijs verwachten. De vraag blijft toenemen en doet een stap omhoog. Dat geldt (nog) niet voor biologische aardappelen en uien.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net als de laatste weken blijft de prijs van biologische peen stappen omhoog zetten. Duidelijk is dat de vraag uit het buitenland blijft aantrekken en handelaren op de vrije markt aan het rondspeuren zijn. Daarbij moet worden opgemerkt dat het volume wat nog vrij is over het algemeen niet heel groot is. Er is relatief veel verwerkt en de gemiddelde opbrengst was afgelopen seizoen in sommige gevallen maar mager.

De DCA-Indicatieprijs doet een behoorlijke stap omhoog. Spreiding in de prijs is er wel vanwege de kwaliteit. Daarmee komt de prijs uit op €58 tot €65 per 100 kilo.

Stroeve markt
De stemming op de aardappelmarkt is net als voorgaande weken onveranderd gebleven. Telers maar ook de handel hebben wel vertrouwen dat de prijs standhoudt en dat er nog ruimte is dit seizoen om een stap omhoog te zetten. Kwaliteit gaat over enkele weken wel een rol spelen. Bij een groter aanbod van partijen met mindere kwaliteit kan dit de prijs negatief beïnvloeden. De DCA-Indicatieprijs blijft gelijk aan vorige week op €33 tot €38 per 100 kilo.

De biologische uienmarkt wordt grotendeels beïnvloed door de gangbare markt dit seizoen. De biologische uienmarkt had moeite om de prijs van gangbare uien bij te benen en dat is ook nu het geval. Momenteel is er niet veel handel maar loopt het gewone werk in de retail wel door. Overigens zijn er weinig transacties en dat is het lastig om een prijs te maken. De DCA-Indicatieprijs blijft gelijk op €46 tot €52 per 100 kilo, direct leveren.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden