Shutterstock

Analyse Peen

Peenmarkt maakt opmerkelijke sprongen

24 Februari 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Wat er gaande is op de peenmarkt is moielijk te duiden op het moment. De prijs maakt stappen maar de vraag geeft daar niet echt aanleiding toe. Slecht is het zeker niet maar het is overdreven te stellen dat spoelers omkomen in het werk.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verwerking van peen loopt vlotjes door maar dat er nu sprake is van een enorme toename in de vraag lijkt niet het geval. Telers blaken echter van het zelfvertrouwen en houden de peen rustig vast tot er voldoende wordt geboden. Spoelers gaan daar inmiddels ook wel voor een deel in mee. "De piek die we nu zien komt normaal gesproken pas rond de Pasen", aldus een spoeler. Doordat er nu al vroeg relatief veel peen weggaat zijn verschillende verwerkers aan het rekenen geslagen hoeveel voorraad ze nog hebben en hoelang ze daarmee vooruit kunnen. Is dat aan de krappe kant, dan wordt er vrij makkelijk bijgekocht zo lijkt het.

De DCA-notering b-peen heeft een flinke stap omhoog gedaan, maar de spreiding blijft erg groot. De onderkant van de notering staat op €40 en de bovenkant op €50 per 100 kilo. Grove peen is moeilijk te krijgen en daarvan staat de DCA-notering op €48 per kilo. Het verschil met de b-peen zit hem vooral in de onderkant van de notering.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden