Van Iperen

Aangeboden door Van Iperen

Starten met precisieteelt? Dit levert het op

1 Maart 2023

Precisieteelt Plus zorgt voor een aantoonbare verbetering van het netto teeltrendement door te sturen op een egalere sortering. Als groeispecialist vertalen we onze agronomische kennis naar een taakkaart om op iedere plek binnen het perceel het maximale rendement te kunnen halen. De hoogte van dit rendement is uiteindelijk afhankelijk van de aanwezige bodemvariatie, teelt en toepassingen.

Het variabel doseren van bodemherbiciden zorgt in zaaiuien voor een hoger rendement, omdat groeiremming op de lichtere delen wordt voorkomen. Dit resulteert in een egalere groei en hogere opbrengst. Tegelijkertijd wordt er bespaard op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen wat direct zorgt voor verlaging van de kostprijs.

In de aardappelteelt kan met variabel poten worden gestuurd op de hoogste opbrengst binnen de afleverbare maat. Door duizenden kiemproeven en proefrooiingen is de afgelopen jaren veel data van aardappelrassen verzameld die onze specialisten gebruiken voor het adviseren van de beste pootafstand. Met een taakkaart voor variabel poten wordt vervolgens het pootgoed optimaal verdeeld over het perceel op basis van de aanwezige verschillen in groeikracht. Dat zorgt bij de oogst voor het beste resultaat in de juist maat. In onderstaande video legt Nils van Tilbeurgh uit hoe dat werkt.

Meer weten? Kijk voor alle informatie op de website van Precisieteelt Plus.

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox