Shutterstock

Analyse biologisch

Handel in biologische peen zo goed als over

29 Maart 2023 - Jesse Torringa

De biologische markten kunnen als rustig worden beschouwd vergeleken de eerdere weken. Dat heeft vooral te maken omdat voor biologische peen geen notering meer te maken is. De stemming blijft positief.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op de biologische uienmarkt is op het moment niet veel handel, maar de stemming is positief. Dat komt deels doordat partijen al zijn vastgelegd en nu verwerkt worden. Het huidige, stabielere prijsniveau is even wennen voor zowel de telers als de handel en op termijn worden nauwelijks hogere prijzen geboden dan voor direct leveren. Er is wel vraag, maar net zoals aan het begin van dit seizoen is die niet extreem groot. De DCA-Indicatieprijs blijft gelijk met €85 per 100 kilo voor zowel de fijne als grove maatsortering.

Biologische aardappelmarkt
Op de biologische aardappelmarkt lijkt de laatste tijd iets meer reuring te komen van buitenlandse bestemmingen. Tot handel leidt dat nog niet. De volumes op de binnenlandse markt lopen wel door, maar bij de telers zijn er nog voorraden genoeg. Daarnaast is het de vraag of het aanbod van nieuwe aardappelen uit het zuiden de markt gaan beïnvloeden. De DCA-Indicatieprijs stijgt licht en komt uit op €33 tot €39 per 100 kilo.

Geen notering meer biologische peen
De biologische handel in peen is zo goed als over. De voorraden vrije peen is beperkt en daardoor zijn ook de transacties minimaal. Het is daarom lastig om tot een indicatieprijs te komen en daarom was de DCA-Indicatieprijs van vorige week ook de laatste voor dit seizoen. De DCA-Indicatieprijs voor biologische peen kwam toen uit op €70 tot €85 per 100 kilo, met als opmerking dat er zeer weinig transacties zijn en dat het lastig maakt om tot een notering te komen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden