BO Akkerbouw

Nieuws Bestuur

Jaap van Wenum opvolger De Lugt bij BO Akkerbouw

31 Maart 2023

Jaap van Wenum volgt per 1 juni Dirk de Lugt op als voorzitter van BO Akkerbouw. Van Wenum was eerder al vicevoorzitter van BO Akkerbouw vanuit de functie van voorzitter van de LTO-vakgroep Akkerbouw & Vollegrondsgroente. De Lugt stopt na twee termijnen als voorzitter.

"BO Akkerbouw verzet belangrijk werk voor de toekomst van onze sterke akkerbouwketens", zegt Van Wenum in een persbericht. "Ik kijk uit naar de hernieuwde samenwerking met de leden en de mensen die de vereniging sterk maken. Het bestuursmodel, de goede afbakening van taken en de ervaren samenwerking in mijn eerdere periode bij BO Akkerbouw geven mij het vertrouwen dat ik op een plezierige en effectieve manier invulling kan geven aan het voorzitterschap."

'Vooruitstrevende visie op toekomst akkerbouw'
Van Wenum is gisteren (donderdag 30 maart) unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter door de Algemene Ledenvergadering. Voor de opvolging heeft een selectiecommissie, bestaande uit leden van de vereniging, in de afgelopen periode gesproken met verschillende kandidaten, aldus BO Akkerbouw in het persbericht. Van Wenum is voorgedragen vanwege 'zijn ervaring als voorzitter, zijn samenbindend vermogen en zijn vooruitstrevende visie op de toekomst van de Nederlandse akkerbouw'.

Van Wenum is na zijn studie Landbouwplantenteelt in 2002 gepromoveerd aan de Universiteit Wageningen. Hij heeft onder meer gewerkt als (senior) beleidsadviseur bij LTO Nederland. Van 2016 tot 2022 was hij voorzitter van de LTO-vakgroep Akkerbouw & Vollegrondsgroente en vanuit die functie vicevoorzitter van BO Akkerbouw. Van Wenum heeft een akkerbouwbedrijf in Kootwijkerbroek.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox