Shutterstock

Analyse Peen

Geen wederopstanding op de peenmarkt

7 April 2023 - Jurphaas Lugtenburg - 1 reactie

Aan theorieën en verwachtingen is geen gebrek over hoe het verder gaat op de peenmarkt. Verschillende spelers op de markt heilig overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Op zich niet erg maar als kopers en verkopers erg uiteenlopende ideeën hebben niet veel naar elkaar toe willen bewegen wordt het er in de handel bepaald niet drukker op.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De weken voor Pasen hoort het bij spoelers druk te zijn. Dat is nu totaal niet het geval, of zoals een spoeler zegt: "Het werk dat we op hebben staan past eigenlijk meer in tweede helft januari." Dat komt voornamelijk omdat de Oost-Europese kopers het toch wel voor een groot deel af laten weten. De Nederlandse peen is te duur, stellen ze. Dat maakt dat de spoelers erg voorzichtig zijn met bijkopen en als ze wat doen, dan moet het ook scherp. De prijs zou eigenlijk nog wat verder terug moeten om de export een slinger te geven, zo denken enkele spoelers. Telers zien dat logischerwijs heel anders. Veel goede en vrije peen staat er niet meer in de bewaring, dus wil een handelaar of spoeler kopen, dan moet hij ook maar diep in de buidel tasten. Voor de grove peen is daar ook zeker wat voor te zeggen.

Weinig beweging
De DCA Noteringen voor peen laten geen verschuivingen zien. B-peen staat op €52 tot €66 per 100 kilo. Dat is gelijk aan vorige week. C-peen komt uit op €60 tot €70 per 100 kilo. De tendens deze week is wel dat er maar weinig handel wordt gedaan. Voor het vaste werk voor bijvoorbeeld supermarkten hebben de meeste spoelers hun voorraad aardig op orde. Vraag voor het exportkanaal is nou niet dusdanig dat verwerkers echt de boer op moeten om aan de orders te kunnen voldoen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden