Eigen foto

Nieuws Benoeming

Dirk de Lugt wordt interim-voorzitter BoerenNatuur

13 April 2023 - Redactie Boerenbusiness

Dirk de Lugt wordt interim-voorzitter van BoerenNatuur, de koepelorganisatie van 40 agrarische collectieven die natuurinclusieve landbouw voorstaan. Het bestuur van de vereniging heeft De Lugt voorgedragen als tijdelijke opvolger van Alex Datema, die directeur Food & Agri wordt bij Rabobank.

De leden van BoerenNatuur stemmen volgende week, op 20 april, over de voordracht. De Lugt is nu nog voorzitter van coöperatie Cosun en van de Brancheorganisatie Akkerbouw. Beide functies legt hij echter over anderhalve maand neer. De Lugt heeft met zijn familie een akkerbouwbedrijf op Texel en zij doen op het eiland met hun bedrijf mee met het agrarisch natuur- en landschapsbeheer bij het agrarisch collectief De Lieuw, meldt BoerenNatuur. Door zijn inzet voor Cosun en BO Akkerbouw heeft hij een groot netwerk in de agrarische wereld, noemt BoerenNatuur een pré. Hij wil graag zijn kennis, netwerk en verbindende persoonlijkheid inzetten bij BoerenNatuur op het thema natuurinclusieve landbouw, zo valt in de verklaring te lezen.

De tijdelijke aanstelling van De Lugt geeft het bestuur de gelegenheid om rustig op zoek te gaan naar een voorzitter. De interim-voorzitter gaat zich volgens BoerenNatuur vooral richten op verenigingszaken. Dat zijn de organisatie klaar maken voor de uitvoering van de nieuwe strategie en de belangen van de leden behartigen bij de implementatie van het agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) in het kader van het Nationaal Strategisch Plan (NSP).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox