Agrifoto

Analyse biologisch

Stemming op biologische markten blijft onveranderd

26 April 2023 - Jesse Torringa

De stemming op de biologische uien- en aardappelmarkt is al een tijdje onveranderd. Bij de aardappelmarkt wil het niet vlotten en blijft de vraag gering. De uienmarkt geniet van het hoge prijsniveau en telers blijven positief gestemd en hopen op een extraatje aan het einde van het bewaarseizoen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het prijsniveau blijft hoog en is al enkele weken stabiel. Dat komt doordat het aanbod maar mager is en de vraag rustig doorloopt. Van veel spektakel is zeker geen sprake, maar we moeten nog even door met de oogst van afgelopen jaar en dat geeft vertrouwen op nog een klein extraatje zo aan het einde van het seizoen. Kritische noot is wel de kwaliteit die een rol gaat spelen. Van sommige partijen moet afscheid genomen worden en dat zorgt dat er ook wat meer aanbod begint te komen. De DCA-Indicatieprijs blijft deze week gelijk aan vorige week en komt uit op gemiddeld €82 per 100 kilo voor zowel de fijne als grove maatsortering.

Aardappelmarkt onveranderd
De biologische aardappelmarkt verloopt al het hele seizoen stroef en partijen verdwijnen vooral in het gangbare circuit. Het zijn vooral aardappelen waarover eerder al afspraken zijn gemaakt die in het biologische kanaal afgezet worden. Het aanbod blijft simpelweg te groot en ook veel telers vinden het wel welletjes geweest voor dit seizoen. Ook nu het aardappelpoten uitgesteld moet worden wegens het weer, zorgt deze perikelen van de nieuwe oogst nog niet voor ook maar een beetje ruimte om de prijs te laten stijgen. De DCA-Indicatieprijs blijft gelijk aan vorige week en komt uit op €33 tot €40 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden