Agrifoto

Analyse Peen

Peenmarkt in de ban van zeer krap aanbod

5 Mei 2023 - Jurphaas Lugtenburg

De peen is zo ongeveer op. Dat is de zeer korte samenvatting van wat er gaande is op de peenmarkt. Spoelers met eigenvoorraad puzzelen hoe ze dit seizoen uit kunnen zingen en handel is er bar weinig. Op de boer is bijna alles wel vergeven. Het zijn vooral spoelers die onderling nog wat uitruilen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Heel wild is het niet in de peenexport, maar de stemming is onder de spoelers die nog op eigen voorraad draaien over het algemeen niet verkeerd. Van de massa moet je het niet hebben, maar als je een beetje kwaliteit kan leveren dan zijn de Oost-Europeanen bereid daar een extraatje voor te betalen. Nu nog bijkopen van peen wordt lastig. Telers hebben zo goed als alles verkocht en die enkeling die nog vrije peen heeft, vraagt de hoofprijs. Veel behoeft om bij te kopen is er overigens ook niet. Verschillende spoelers draaien op een laag pitje of geven er helemaal de brui aan voor dit seizoen.

Weinig transacties meer
Doordat er weinig handel is, is het lastig om nog een prijs bij elkaar te krijgen. Onder de €400 per kist is eigenlijk geen goede peen meer te krijgen. Daarboven is het eigenlijk wat de gek er voor geeft, tot en met €500 per kist aan de bovenkant van de markt. De bandbreedte van de DCA-notering is mede daarom ook weer ruim. Voor b-peen loopt de range van €60 tot €74 per 100 kilo. De c-peen zit op €64 tot €74 per 100 kilo.

Gezien de uiterst kleine voorraad vrije peen en het beperkte aantal transacties is dit de laatste DCA peennotering van dit seizoen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden