Eigen foto

Aangeboden door DCA

Ruim 4.000 leden bij 1-jarig bestaan Transactieapp

12 Mei 2023

Wat begon als een idee is uitgegroeid tot een onmisbare tool voor veel agrarisch ondernemers in Nederland en België. Op 1 juni aanstaande viert de DCA Transactieapp haar 1-jarig bestaan met maar liefst 4.000 leden.

Met de Transactieapp is er een grote community gebouwd waar leden dagelijks transacties delen over hun in- en verkoop. Menig boer staat 's morgens op met de berichtgeving van de Transactieapp. Op de foto boven dit artikel, genomen in september, staat het 2.000ste lid. Het gaat dus snel.

Transacties zorgen voor inzicht
Er zijn in het afgelopen jaar meer dan 4.500 transacties gedeeld door zowel akkerbouwers als melkveehouders. Vooral in de akkerbouwsector is de app populair geworden. Een actieve groep deelnemers houdt elkaar dagelijks op de hoogte van de laatste prijsontwikkelingen. Met name op de uien-en aardappelmarkt zijn veel telers geholpen met de actuele inzichten over de snel veranderende markten. Telers gebruiken de informatie om de juiste prijs voor hun producten te ontvangen.

Hieronder statistieken van de gemelde transacties:

  Aantal transacties Hoogste melding Laagste melding
Aardappelen 576 €50 €15
Uien 748 €100 €13
Peen 122 €75 €16
Graan 222 €405 €220
Diesel 827 €172 €101
Rente 39 6.20% 1.21%

Hoe gaat de Transactieapp in z'n werk?
Een groot gedeelte van het succes is te danken aan de laagdrempeligheid van de Transactieapp. Na het aanmelden via de website is het alleen belangrijk om het nummer van de Transactieapp op te slaan in de contactenlijst op de telefoon. Meer hoeft er niet gedaan te worden om de dagelijkse gemelde transacties van collega's te ontvangen.

Ook het zelf melden van transacties is eenvoudig. Door een foto van het aan- of verkoopcontract of een ontvangen factuur te appen naar het nummer van de Transactieapp kun je een bijdrage leveren aan de community. De gemelde transactie wordt de volgende werkdag direct meegenomen in het transactieoverzicht.

Wil je ook deelnemen in de snelst groeiende community van agrarisch Nederland, elke dag transacties van je collega's ontvangen en (anoniem) je eigen transacties delen? Meld je dan hier aan.

Voor 1 juli is het aanmelden gratis. Na 1 juli wordt voor de Transactieapp een vergoeding gevraagd.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox