Agrifoto

Analyse Peen

Bodem in de peenmarkt lijkt zich te vormen

15 September 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Beperkte vraag en telers die niet koste wat het kost peen willen rooien. Dat zorgt op het moment voor een markt die lastig te duiden is. Het vaste werk loopt gewoon goed door bij de meeste spoelers, maar daar houdt het ook wel een heel eind op. Zowel voor telers als spoelers moeten de krenten in de pap nog komen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wild is het allemaal niet in de peenhandel. Afrika laat het toch wel een beetje afweten. Soms heb je Oost-Europa dat aan de markt is, maar dat is nu absoluut niet het geval. Sterker nog Oost-Europeanen lopen hier haast te leuren met de peen. Dat helpt de stemming niet om het maar voorzichtig te zeggen. Kwaliteit van de peen is en blijft wisselend. Waar je anders met de mindere peen nog wel weg komt voor kopers die wat minder kritisch zijn, is dat nu totaal niet aan de orde. Goede peen is er voldoende tegen redelijke prijzen. Waar wat aan mankeert laat de handel en verwerkers links liggen.

Bodem gevonden?
De DCA Notering b-peen heeft deze week een stap terug gedaan naar €15 tot €18 per 100 kilo. Die €15 lijkt wel een redelijk vaste bodem in de markt op het moment. Daaronder willen telers niet rooien. De DCA Notering c-peen is stabiel gebleven op €10 tot €14. Grote volumes peen worden echter niet gekocht.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox