Agrifoto

Analyse Peen

Telers en spoelers van peen willen beiden niet toegeven

6 Oktober 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Het is weleens drukker geweest in de peenhandel kunnen we stellen. Telers willen niet zakken en handel en spoelers vinden het allemaal al snel te duur. De noodzaak om te kopen of verkopen ontbreekt aan beide kanten, dus zit je met een markt waar in de praktijk niet heel veel gebeurt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net als de afgelopen weken is het bij verschillende spoelers nog steeds aan de rustige kant. Het vast werk gaat door, maar echt eens even stampen voor de export zit er niet in. Dat zou overigens wel lekker zijn aangezien er nog steeds ook vroege peen wordt verwerkt. Dat gaat overigens nog niet helemaal zonder slag of stoot. Kwaliteit laat in sommige partijen wat te wensen over en er is redelijk wat uitval op de spoellijn.

Kilo's
In de vroege peen waren de opbrengsten over het algemeen goed tot zeer goed, percelen met gebreken natuurlijk daargelaten al was dat geen uitzondering. In de bewaarpeen lijkt het met de hectareopbrengsten ook goed te komen. Een echte topper gaat het niet worden, zo stellen insiders op basis van de eerste rooiingen.

Qua prijsvorming blijft het allemaal stroef. Vraag is niet van dien aard dat spoelers voor de voet op alles kopen wat voorbij komt. Telers op hun beurt proberen de poot stijf te houden. De DCA-notering voor b-peen komt deze week uit op €14 tot €15 per 100 kilo. De bovenkant heeft daarmee een stapje terug gezet vergeleken met vorige week. C-peen is stabiel gebleven op €10 tot €12 per 100 kilo. Daarbij moet wel de opmerking gemaakt dat de latere rassen niet op de onderkant van de notering zitten.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden