CZAV

Nieuws Agribusiness

CAV en CZAV onderzoeken mogelijkheid voor fusie

19 Oktober 2023 - Jurphaas Lugtenburg - 2 reacties

De coöperaties CAV de Wieringermeer en CZAV onderzoeken de mogelijk voor een fusie tussen beide bedrijven. De coöperaties werken al 13 jaar samen in CropSolutions op het gebied van inkoop en kennisontwikkeling. CZAV heeft daarnaast ook belangen in de werkmaatschappijen CAV Agrotheek B.V. in Wieringerwerf en Heyboer B.V. in Biddinghuizen.

Een fusie lijkt volgens de directies en raden van commissarissen een potentieel goede stap om een nog sterkere coöperatie te vormen. "De belangrijkste drijfveer is de te verwachten omvangrijke transitie in de landbouw, waarbij innovatie, teeltkennis en overdracht hiervan centraal zullen staan om oplossingen te bieden aan alle telers van de twee huidige coöperaties", schijven de coöperaties in het bericht over de fusie. De komende maanden worden in samenspraak met de leden en medewerkers de fusieplannen verder onderzocht en nader uitgewerkt. Daarna verwachten de coöperaties een definitief fusievoorstel te kunnen presenteren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Zeewind 20 Oktober 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10906440/cav-en-czav-onderzoeken-mogelijkheid-voor-fusie]CAV en CZAV onderzoeken mogelijkheid voor fusie[/url]
Slimme actie. Je kunt geld maar 1 keer inzetten in directie en beheer. Zo blijft er meer over voor inzet met expertise naar leden!
grondworm 20 Oktober 2023
Trouwen ze op huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden