Agrifoto

Analyse Peen

Wie gaat bewegen op de peenmarkt?

20 Oktober 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Het valt niet mee om kopers en verkopers tot elkaar te brengen in de peenhandel. Spoelers zijn voorzichtig met het vastleggen van peen af land terwijl telers voet bij stuk houden qua prijs. Hoe krijg je twee stugge partijen toch bij elkaar?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De oogst van peen komt maar mondjesmaat op gang. Een wat laat groeiseizoen en hoge temperaturen maakten dat telers niet veel haast hadden om te beginnen, maar nu is het te nat om het land op te gaan. De weerberichten voorspellen wat dat betreft niet veel goeds. Komende week valt er elke dag wel regen. Het weer zorgt overigens nog niet voor veel stemming op de markt.

Spoelers merken op dat de vraag vanuit het buitenland tegenvalt. Oost-Europa heeft voldoende eigen product en houdt zich daarom gedeisd. Dat helpt de kooplust niet. Telers houden voet bij stuk qua prijs en regelen dan liever zelf opslag als ze het niet eens kunnen worden.

Weinig zaken
Het is en blijft behoorlijk rustig op de peenmarkt. De DCA Notering b-peen blijft onveranderd op €14 tot €15 per 100 kilo. C-peen heeft wel een stapje omhoog gedaan naar €12 tot €14 per 100 kilo. In beide gevallen moet daarbij wel de opmerking gemaakt worden dat er weinig zaken worden gedaan.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden