Agrifoto

Analyse Peen

Peenmarkt zit tussen hoop en vrees door de regen

27 Oktober 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Nat weer en nauwelijks een paar droge dagen achter elkaar. Het lijkt wel of we de zomer nog eens dunnetjes over aan het doen zijn met dit verschil dat we bijna in november zitten. Door het gebrek aan werkbare dagen worden spelers in de peensector voor het blok gezet.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Gangbare peen voor de bewaring is nog nauwelijks gerooid. Vanaf het moment dat je zou kunnen rooien, is het nat geworden. De kans is simpelweg amper voorbijgekomen om eens wat te doen. Verschillende spoelers raken een heel eind door de werkvoorraad heen en willen graag wat kopen voor directe levering. Op hoge, lichte en goed gedraineerde grond is ook wel te rooien, maar de structuur knapt er niet van op om het maar voorzichtig te zeggen. Om een teler over de streep te trekken wordt er daarom net wat extra betaald.

Vast in het eigen gelijk
In peen bestemd voor de bewaring is het rustig. Prijzen blijven grotendeels ongewijzigd en zowel telers als spoelers zijn niet erg enthousiast om veel te doen. Vanuit telers wordt stemming gemaakt dat als het zo nat blijft er welhaast peen moet blijven zitten, terwijl spoelers er op wijzen dat de export zeer moeizaam is en blijft.

De DCA Notering b-peen komt deze week uit op €14 tot €16 per 100 kilo. De bovenkant van de notering is voor peen die direct gerooid en geleverd kan worden. Voor bewaarpeen willen kopers in veel gevallen niet verder gaan dan €15. C-peen is een heel eind naar de b-peen getrokken staat op €14 tot €15 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden