NVM Agrarisch & Landelijk

Aangeboden: NVM Agrarisch & Landelijk

Na onteigening nieuwe locatie voor Keijsers Rozen

10 April 2024

Al meer dan 25 jaar is Janus Kerkhofs met zijn bedrijf De Zilstermolen actief als makelaar/taxateur in de omgeving van Veldhoven in Noord-Brabant. Een groot deel van zijn tijd ondersteunt hij klanten in onteigeningstrajecten. Zo ook in de situatie van Keijsers Rozen. Hun productielocaties, winkel en woonhuis moesten plaatsmaken voor een grote woonwijk.

"In 2006 kwam ik voor het eerst in contact met Erwin en Carolien Keijsers, die zich specialiseren in de productie en verkoop van rozen in het topsegment", blikt Kerkhofs terug. "Het bedrijf werd toen benaderd door de gemeente met plannen voor de nieuwe woonwijk 'De Zilverackers'. Op de plek waar zij hun bedrijfsactiviteiten hadden, moeten om en nabij de zeshonderd huizen gebouwd worden." Omdat stoppen geen optie was voor Keijsers, moest het bedrijf verplaatst worden. "Ik werd ingeschakeld om dat gehele traject te begeleiden", vervolgt de makelaar. "De nieuwe kwekerij en een prachtige rozenwinkel zijn in september 2023 geopend, dus je kan wel zeggen dat ik een langetermijnrelatie heb met Keijsers Rozen."

Agrarische makelaardij
Kerkhofs is geen boerenzoon, maar groeide als kind van een molenaar wel op tussen de agrarische bedrijven. Zijn expertise ligt dan ook daar. "De Zilstermolen is een agrarische makelaardij. Ik ondersteun in aan- en verkoop, geef advies op het gebied van landelijk onroerend goed en taxeer. Dat laatste doe ik samen met mijn collega's van VTCN, de Verenigde Taxateurs Compagnie Nederland. Wij hebben allemaal onze eigen expertise: landelijk en agrarisch vastgoed en bedrijfsmatig vastgoed. We hebben ieder ons eigen bedrijf, maar kunnen met de kennis die we bij elkaar brengen een breed palet aan klanten ondersteunen, onder andere ook grootbanken.

Het meeste werk ligt voor Kerkhofs echter in de begeleiding van onteigeningstrajecten. "Dit zijn vrijwel altijd bedrijven die worden opgekocht door gemeenten, provincies of het Rijk in verband met uitbreiding van natuurgebieden of omdat ze plaats moeten maken voor de aanleg van wegen of woningbouw."

Bedrijf voortzetten
Zo ook in het geval van Keijsers Rozen. "Ik ga ervoor om de klant volledig te ontzorgen in wat een ingewikkeld proces is. Niet alleen de specifieke kennis van het onteigeningsrecht maar ook een breed netwerk van experts op het gebied van fiscaliteit, planologie of vergunningenverstrekking worden ingeschakeld indien de zaak hierom vraagt. Als bedrijven verplaatst moeten worden, ondersteun ik bij het zoeken naar een nieuwe locatie en de organisatie van de verplaatsing. Het traject is voor mij pas afgelopen als de deuren van de nieuwbouw opengaan en de klant zijn bedrijf kan voortzetten. En soms gaan daar jaren overheen."

De rozenkweker uit Veldhoven is sinds drie kwart jaar volledig gesetteld op de nieuwe plek. Twee productielocaties gingen naar één moderne kwekerij met een prachtige winkel erbij en een mooi huis om in te wonen.

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden