Op de Zeeuwse schiereilanden Tholen en Sint Philipsland blijft het suikergehalte ongekend hoog voor de tijd van het jaar. Vorige week nam daar de hoeveelheid suiker in de bieten toe tot 18,7%, blijkt uit cijfers van Cosun Beet Company.
Net als in de eerste week van de campagne waren er vorige week vier teeltregio's met een suikergehalte van boven de 18%. West-Zeeuws-Vlaanderen viel met 17,9% nu net buiten de boot, maar Zuid-Beveland en Midden-Brabant Zuid voegden zich in het rijtje als nieuwkomers. Ook Hoeksche Waard/IJsselmonde haalt al twee weken suikergehaltes van meer dan 18%. Op Schouwen-Duiveland zijn in de tweede week geen bieten opgehaald.
Landelijk zag Cosun echter het suikergehalte iets afnemen. Maar met 17,1% blijft nog steeds sprake van een zeer hoog niveau in de week tot 20 september. In de eerste week van deze campagne werd gemiddeld 17,4% suiker in de bieten gemeten.
Er zijn maar weinig regio's waar het suikergehalte dit jaar onder de 16% ligt. Ín de tweede week is dat het geval in de Gelderse regio Lijmers/OudeIJssel (15,7%) en Utrecht Oost/Veluwe (15,9%).
Het tarrapercentage is vorige week wel wat opgelopen. Na de zeer lage 5,6% volgde in de tweede week een gemiddelde hoeveelheid tarra van 7%. Opvallend hoog is het percentage in de regio Utrecht Oost/Veluwe met gemiddeld 9,3% tarra. Ook in de Wieringermeer ligt het percentage net boven de 9%. In Limburg Midden/De Peel bleef de tarra zeer laag met 4,5%.