Inside: Uienmarkt

Notering gele zaaiuien weer in flauwe modus

4 Mei 2017

De regionale noteringen zijn deze week homogener dan vorige week. Toen bleek Emmeloord buiten de range van de rest te noteren, wat betreft de gele zaaiuien. Van een vaste stemming is geen sprake meer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Goes
De notering van gele zaaiuien kreeg deze week in Goes te maken met een verhoging voor beide grofte sorteringen. Voor de 30% grof sortering kwam deze verhoging uit op gemiddeld 1,25 euro. Er werd 2 tot 2,50 euro per 100 kilo genoteerd. De notering van de 60% grof sortering kwam uit op 2,50 tot 5 euro per 100 kilo, wat een gemiddelde stijging is van 1 euro.

1,50

euro

is de gemiddelde stijging in Middenmeer

Middenmeer
In Middenmeer steeg de notering van beide grofte sorteringen gemiddeld met 1,50 euro. Er werd voor de 30% grof sortering 1,50 tot 2,50 euro per 100 kilo genoteerd. Voor de 60% grof sortering komt de prijs uit op 2 tot 4 euro per 100 kilo. De stemming werd omschreven als ‘Flauw’.

Emmeloord, gele zaaiuien
In tegenstelling tot de notering van gele zaaiuien in Goes en Middenmeer, daalt deze in Emmeloord. Voor de 30% tot 60% grof sortering werd 1 tot 3 euro per 100 kilo genoteerd, een gemiddelde daling van een kwart euro. De notering van de 60% grof sortering steeg gemiddeld met een halve euro naar een notering van 2,50 tot 5 euro per 100 kilo. De stemming ging van ‘Vast’ naar ‘Flauw’.

Emmeloord, rode zaaiuien
De notering van rode zaaiuien kon deze week de stemming 'Vast' nog wel vasthouden. Hoewel er, vanwege te weinig transacties, geen notering kon worden samengesteld van de 30% tot 60% grof sortering, steeg de notering van de 60% grof sortering met gemiddeld 3,25 euro. Daardoor kwam de notering op 20 tot 25 euro per 100 kilo.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden