Inside: Uienmarkt

Oostenrijk ziet uienmarkt vaster worden

17 Mei 2017

Dat Europa over voldoende uien beschikt, is geen geheim. De opbrengsten vielen (in tegenstelling tot Nederland) niet tegen, maar het grootste euvel zat hem voor veel landen in de afzet. Door te weinig vraag, is de uienvoorraad nog behoorlijk. Nu het uienseizoen zijn laatste fase is ingegaan, lijken er wat panelen te kunnen schuiven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Oostenrijkse markt
Op de Oostenrijkse uienmarkt is sprake van iets meer afzet, wat een positieve uitwerking op de stemming heeft. De afzet loopt niet alleen in eigen land goed, ook op de exportmarkt is er meer beweging waar te nemen.

Iets meer vraag stemt Oostenrijkse uienmarkt vaster

Al met al zorgt dat voor een stukje ontspanning op de Oostenrijkse uienmarkt. Gemiddeld genomen zit de prijsrange voor gesorteerde uien, los geleverd in kisten, af bedrijf teler tussen de 9 en 13 euro per 100 kilo.

Duitsland
De nieuwe uien uit Nieuw-Zeeland worden franco Duitse sorteerbedrijven geleverd voor circa 65 euro per 100 kilo. Vorig jaar lag dat prijsniveau nog rond de 70 euro per 100 kilo. In 2015 was dat ook 65 euro per 100 kilo en in 2014 lag het iets lager, met 63 euro per 100 kilo.

Nieuwe oogst is gemiddeld geprijsd

Op basis van de jongste exportcijfers van de Nieuw-Zeelandse uien, zijn er tot en met week 19 (halverwege mei) ruim 11.500 ton uien naar Duitsland geëxporteerd. Daarnaast zal een deel van de Nieuw-Zeelandse uienexport, dat verscheept is naar de Belgische en de Nederlandse havens, ook naar de Duitse sorteerbedrijven kunnen gaan.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden