Niet de laagste prijs ooit

Peennotering laag van start in Middenmeer

27 September 2017 - Niels van der Boom

Beurs Middenmeer noteert woensdag 27 september de eerste prijs voor peen. Zoals was te verwachten start de notering op een laag niveau. Daarmee is het niet de laagste start. In 2014 begon de peennotering nog lager.

De eerste prijs voor C/D peen Klasse I 200 gram opwaarts zet Beurs Middenmeer neer op €4 tot €5,50 per 100 kilo. Daarmee start het beursseizoen voor de peen €1 tot €2 per 100 kilo lager dan vorig jaar. Toen werd in week 40 de eerste notering gemaakt. Bij de prijs wordt de stemmingsindicator flauw vermeld.

1-2

euro

start de peennotering lager dan vorig jaar het geval was

De eerste notering voor B/C peen volgde vorig seizoen in week 45 met een prijsniveau van €6 tot €8 per 100 kilo. De seizoensstart in 2015 was er een van een heel andere orde. Toen werd €19 per 100 kilo genoteerd.

Niet de laagste start
De lage seizoensstart van 2017-2018 is niet de laagste startnotering in Middenmeer. In 2014 werd namelijk een prijsniveau van €3,50 genoteerd. Ook toen was een stagnerende afzet het probleem. Daar bovenop kwamen nog kwaliteitsproblemen.

Nog geen notering Emmeloord
Beurs Emmeloord heeft nog geen notering bekend gemaakt voor wortelen. Vorig jaar startte die in dezelfde week als Middenmeer. Voor B peen werd toen €8 tot €9 per 100 kilo genoteerd. Ook schaaltjespeen werd op dit niveau verhandeld. Volgens Maas van den Heuvel, gespreksleider bij de LNCN, staat voor deze week ook nog geen peennotering te wachten. Wellicht dat deze volgende week van start gaat.

De notering van C/D Peen Klasse I start dit jaar in Middenmeer op een laag niveau.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Peen

Telers en spoelers maken zich niet druk

Analyse Peen

Wordt kwaliteit de scherprechter in de peen?

Analyse Peen

Peenmarkt zit tussen servet en tafellaken

Analyse Peen

Vraag naar peen mag nog wel wat aantrekken

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden