Inside: Uienmarkt

Stijgen de uienprijzen nu de oogst klaar is?

8 November 2017

De uienoogst in Europa is zo goed als afgerond. Heeft de overgang van de 'af land-periode' naar de 'droog uit de schuur-periode' gevolgen voor de prijsvorming?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De uienoogst in Duitsland is zo goed als achter de rug. Dit heeft tot gevolg dat het aanbod van uien beter te doseren is. Veel aanbod, dat vanwege een matige kwaliteit eerder moeten worden afgezet, is er op dit moment niet.

Prijsniveau moet aantrekken
Gele uien met een middelsortering, gesorteerd, geleverd in Big Bags af sorteerbedrijf worden gemiddeld verhandeld voor €10 per 100 kilo. Insiders verwachten dat het prijsniveau iets kan aantrekken, waardoor de uienmarkt in Duitsland vaster aanvoelt. Het prijsniveau van gele uien is sinds week 38 niet meer gewijzigd. De rode uien op basis van dezelfde condities worden verhandeld tussen €22 en €23 per 100 kilo.

(Tekst gaat verder onder grafiek)De prijs voor de middelsorterting in Duitsland over de jaren heen.

Stabilisatie in Oostenrijk
Ook in Oostenrijk is sprake van een stabiele situatie. Het aanbod is toereikend voor de huidige vraag in eigen land. In de exportmarkt lijkt de vraag wat af te zwakken. Vanuit Oostenrijk worden voornamelijk landen in Oost- en Zuidoost-Europa bediend.

Dit betekent dat de uienprijzen stabiliseren in een prijsrange tussen €12 en €16 euro per 100 kilo. Als basis onder deze prijs geldt: gesorteerd en los geleverd in kisten, af bedrijf teler.De telerprijzen in Oostenrijk over de jaren heen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden