Inside: Uienmarkt

VTA: Driekwart resterende uienvoorraad vrij

16 April 2018 - Niels van der Boom

Uit de voorraadinventarisatie voor uien, die telersvereniging VTA in april uitvoerde, blijkt dat ondervraagde leden meer uien in opslag hebben dan vorig jaar het geval was. Van dit volume is wel meer verkocht, waardoor de vrije voorraad lager uitkomt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Inmiddels heeft de vaste groep deelnemers van de voorraadinventarisatie 69% van hun voorraad uien afgeleverd. Vorig jaar was dat op dezelfde datum 70%. In absolute tonnen is 8,5% meer geleverd. Desondanks ligt de absolute voorraad een kleine 14% hoger dit seizoen.

71

procent

van de uienvoorraad is nog vrij te verkopen

Normale afzet
Bijna driekwart (71%) van de uien in opslag zijn nog vrij te verkopen. Dat was vorig seizoen 83%. In absolute tonnen is het verschil met zo’n 3% wel kleiner en ongeveer gelijk aan het 5-jarig gemiddelde. Tot grote verrassingen leiden de cijfers niet, schrijft VTA. Telers vragen zich volgens de organisatie wel af welk deel geschikt is voor 'normale' afzet.

Minder vrije rode uien
De VTA-telers hebben gemiddeld iets meer rode dan gele zaaiuien afgeleverd. Dit jaar is 73% van de rode uien afgeleverd terwijl dat vorig seizoen bijna 80% was. Voor gele uien is dat percentage exact gelijk. De vrije uienvoorraad van gele uien ligt eveneens hoger dan van rode uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden