Inside Uien

Uienexport door de grens van 1 miljoen ton

24 Mei 2018

De meest recente exportcijfers van uien geven een vertekend beeld van wat werkelijk in week 18 is geëxporteerd. Dit omdat de cijfers door achterblijvende opgaven niet compleet zijn. Nagekomen informatie zou dus kunnen leiden tot een forse correctie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voorlopige exportcijfers voor week 18 moeten letterlijk worden opgevat. Hoewel de post met nagekomen informatie gemeengoed is, zal deze naar verwachting voor week 18 uit de toon gaan vallen. De eerste informatie duidt op een exportcijfer van 10.414 ton en zou daarmee het laagste van dit seizoen zijn.

De koploper is Brazilië, dat 3.063 ton uien afnam in week 18. Daardoor stijgt het seizoentotaal in dit land naar 27.480 ton. Mauritanië en Guinee nemen met respectievelijk 1.195 ton en 787 ton plaats 2 en 3 in. Congo en Haïti volgden met respectievelijk 781 ton en 490 ton.

Weinig nagekomen informatie
Doordat de exportcijfers niet compleet zijn, is ook de post nagekomen informatie bescheiden (217 ton). Ondanks dat er op de cijfers het nodige af te dingen is, is de export in week 18 wel door de grens van 1 miljoen ton gegaan. En dat is 5 weken eerder dan vorig jaar, en mag (ondanks alle problemen) gerust een prestatie van formaat genoemd worden.De exportcijfers van uien over de afgelopen jaren, tot en met week 17.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden