Inside Uien

Wiskerke Onions zet poolprijs van 7,30 euro neer

6 Juli 2018 - Anne Jan Doorn

Wiskerke Onions heeft een basispoolprijs neergezet van €7,30 per 100 kilo. De uien in de speculatiepool werden daarentegen beter betaald. Ook Wiskerke had veel last van het grote aanbod uien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de speculatiepool kwam de gemiddelde prijs uit op €8,50 per 100 kilo. In die pool lag het gemiddelde tarrapercentage hoger (7,3%), dan in de basispool (6,89%). Het prijsverschil tussen beide pools wordt veroorzaakt door de grofte. Die was in het zuidwesten namelijk lager dan in het noorden.

Vroege afzet prima
"Tot en met februari was de afzet prima. Daarna liep die terug. Zo voelden we ook de afwezigheid van Rusland op de uienmarkt. Dat land hebben we nodig voor de afzet van de middelmaat uien", zegt Chayenne Wiskerke van Wiskerke Onions. Toch zijn er ruim 8% meer uien afgezet, en zijn deze afgezet naar een groter aantal landen. Het grootste deel is in het eerste deel van het seizoen afgezet.

De telers begrijpen dat het een lastig jaar was. De hoop is dat het nieuwe seizoen een betere prijs gaat brengen. "In het zuidwesten van het land staan de uien er minder goed bij, vergeleken met de polder", aldus Wiskerke. "Ook de situatie elders in Europa is van belang. Wij moeten nu vooral zorgen dat we de uien goed binnenkrijgen."

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden