Inside Uien

Duidelijke verschillen in vroege en late plantuien

6 Juli 2018

De eerste plantuien zijn inmiddels binnengehaald. Er zijn duidelijke verschillen zichtbaar tussen de vroege en late plantuien, wat betreft de grofte en opbrengsten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De winterplantuien, die inmiddels zijn binnengehaald, zijn over het algemeen grof en hebben een goede opbrengst weten te behalen. De vroege voorjaarsplantuien zijn echter erg wisselend in grofte en opbrengst. De late voorjaarsplantuien zullen naar alle waarschijnlijkheid wat fijner uitvallen.

Daarnaast lopen de voorjaarsplantuien geleidelijk over in de winterplantuien. Ook valt op dat de percelen er landelijk wisselend op staan. Op een paar kilometer afstand zijn al grote verschillen in de percelen zichtbaar.

Op de beurs in Goes werd deze week (week 27) voor het eerst dit seizoen een notering voor de plantuien gemaakt. De plantuien (notering af land) kwam uit op een prijsrange van €17 tot €19. 

Geen noteringen op regionale beurzen
Voor de gangbare markt zijn de noteringen voor teeltseizoen 2017 gestopt. Beurs Emmeloord was vorige week de enige regionale beurs die noteerde, maar ook zij brachten deze week geen notering meer uit. Dit teeltseizoen waren week 15, 16 en 18 de beste weken om zaaiuien te verkopen, aldus beurs Emmeloord. Gedurende deze weken stond de notering op €7,50 tot €12,50 voor de 60% grove uien.

Daarnaast valt op dat de vraag vanuit de industrie in Polen goed doorloopt. Er wordt verwacht dat de industriemarkt in Polen in ieder geval de komende maand nog Nederlandse uien nodig heeft.De notering van beurs Emmeloord laat opnieuw een daling zien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden