Shutterstock

Inside Uien

Groot-Brittannië trekt de exportkar

30 Januari 2019

De voorlopige exportcijfers van week 2 zijn gepubliceerd. Hoe verhoudt de eerste volledige werkweek zich ten opzichte van het gemiddelde exportvolume?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De uienexport komt in 2019 slechts langzaam op gang. De exportcijfers voor week 2 komen uit op 8.903 ton uien en dat is beduidend lager dan het seizoensgemiddelde van 20.941 ton. Inclusief nagekomen informatie komt het totale exportcijfer voor dit teeltseizoen uit op 586.351 ton.

Ondanks dat de huidige exportcijfers hoger zullen liggen dan het volume van week 2, is het op het moment nog steeds rustig op de exportmarkt. Er wordt veel geïnformeerd door Europese bestemmingen, maar de grote volumes blijven uit.

Groot-Brittannië trekt de kar
Sinds de terugval van de Afrikaanse bestemmingen, is Groot-Brittannië de belangrijkste bestemming voor de Nederlandse uien. Zij nemen vrij constant wekelijks een volume van boven de 1.000 ton af. Ook in week 2 neemt het land de meeste Nederlandse uien af (1.570 ton).

Op de tweede plaats staat Guinee, met een afname van 1.777 ton uien uit Nederland. De top 3 wordt afgemaakt door Israël. Dit land nam in week 2 925 ton Nederlandse uien af.

De exportcijfers van uien tot en met week 2 (over de jaren heen).
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden