Agrifoto

Inside Uien

Zorgt Egypte voor prijscorrectie Poolse uien?

11 Maart 2019 - 4 reacties

Door het importverbod dat Saoedi-Arabië heeft ingesteld op Egyptische uien, is het land genoodzaakt om op zoek te gaan naar alternatieve bestemmingen. Is Polen hier de dupe van?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Saoedi-Arabië heeft 18 januari een importverbod ingesteld op Egyptische uien en dat is een bittere pil voor exporteurs in het land. Saoedi-Arabië is al sinds jaar en dag de belangrijkste afnemer van Egypte; jaarlijks gaan er meer dan 200.000 ton uien naar het land. De reden van het verbod is dat de uien niet voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van residuen in gewasbeschermingsmiddelen.

Oekraïne
Saoedi-Arabië moet dus op zoek naar alternatieve bestemmingen en is in die zoektocht uitgekomen bij Oekraïne. In Oekraïne zijn de regels, op het gebied van residuen in gewasbeschermingsmiddelen, minder streng dan in Saoedi-Arabië. Daarbij zijn de prijzen van de uien uit Oekraïne erg scherp.  

Oekraïne exporteert echter doorgaans veel uien naar Polen. Of hier ook Egyptische uien bij zitten, is niet bekend. In Polen verwachten verwerkers en handelaren dat (vanwege het grote aanbod uit Oekraïne) de prijzen weleens fors kunnen worden gecorrigeerd.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden