Shutterstock

Inside Uien

Vraag naar Nederlandse uien neemt toe

22 Maart 2019

Na de koopronde van eind november werd het (zeer) rustig op de uienmarkt. Deze week bewegen verwerkers en handelaren zich echter een stuk nadrukkelijker op de uienmarkt. Waar resulteert dat in?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Terwijl vorige week nog gesproken werd over het chagrijn onder de telers, is de stemming deze week een stuk positiever. De export in Europa loopt beter, waardoor de handelaren en verwerkers zich nadrukkelijker op de uienmarkt begeven.

Uien in handen krijgen
De toenemende vraag naar Nederlandse uien komt overigens wel vanuit verwachte hoek, want vooral Duitsland en Oost-Europese bestemmingen hebben meer belang bij de Nederlandse uien. Daarnaast is de vraag uit Groot-Brittannië als stabiel te omschrijven.

Doordat de exportmarkt beter verloopt, zijn de verwerkers en handelaren uit hun schulp gekropen. Zij zijn vaker op het boerenerf te vinden en ze proberen uien in handen te krijgen. De regionale beurzen in Emmeloord en Middenmeer veranderden het stemmingsniveau dan ook van 'rustig' naar 'prijshoudend' (Middenmeer) en 'vast' (Emmeloord).

Baalprijzen
De baalprijzen voor de drielingen en de middelsortering zijn tevens een stuk vriendelijker. Er blijft een grote prijsrange in de baalprijzen, maar de bovenkant van de drielingen en middelsortering staat wel sterker. De baalprijzen van de grove sorteringen blijven van eenzelfde niveau als in de voorgaande weken.

Bekijk hier alle noteringen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden