Shutterstock

Aangeboden door Uienhandel.com

Eerste uientender seizoen 2019 uitgeschreven

17 April 2019

Nadat Uienhandel.com vorig jaar voor het eerst tenders in de uienmarkt introduceerde, schrijft de organisatie dit seizoen wederom een tender uit. De eerste uientender van 2019 heeft betrekking op de af landperiode. 

Wat is een uientender?
Een koper geeft bij het uitschrijven van een uientender in ieder geval aan op welk prijsniveau en voor welke specificaties zij de uien willen inkopen. Als het aanbod een teler past, dan heeft hij/zij de mogelijkheid om zich voor dat aanbod in te schrijven. De uienteler bepaalt zelf het volume dat hij/zij wilt verkopen. In de tender staan alle specificaties vermeld.

Wat is het voordeel van een tender?
Door regelmatig tenders uit te schrijven, krijgen uientelers gedurende het seizoen meermaals de kans om hun uien te vermarkten. Op deze manier houden zij zelf grip op de markt en kunnen zij hun verkoopmomenten spreiden. Je kunt het ook vergelijken met een uientermijnmarkt. Daarbij is het vrijblijvend. Passen de prijzen of specificaties niet, dan neemt de teler niet deel aan de tender.

Ook al doet een uienteler niet mee aan de tender, dan is het alsnog erg interessant om tenders te ontvangen. Het toont namelijk de actuele prijs waarvoor de uien verhandeld worden. Dit heeft een transparant beeld van de markt tot gevolg.

Hoe ziet deze uientender eruit?
De eerste uientender van seizoen 2019 heeft betrekking op de periode af land. Daarin zit ook een mogelijkheid tot prijsparticipatie. 

Geen tender ontvangen?
Door de nieuwe privacywetgeving kunnen alleen de uientelers die zich bij Uienhandel.com hebben geregistreerd, een tender ontvangen. Als telers deze tender niet hebben ontvangen, dan kunnen zij zich gratis registreren op Uienhandel.com of telefonisch contact opnemen met Machiel Boons van Uienhandel.com (0320-269524) om zo alsnog de tender te ontvangen.

Alle specificaties zijn hier te vinden.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden